Lag bestämmer förbud mot elektronisk cigarett i kollektiva utrymmen i Pernambuco

Förbudet mot elektroniska cigaretter i gemensamma utrymmen i Pernambuco godkändes förra månaden av den Lagstiftande Församlingen i Pernambuco (Aleppo) genom vanlig lag nº533/2019, författad av Vice Romero försäljning Filho (PTB), som bestämmer förbud mot användning av elektroniska cigaretter i gemensamma utrymmen i staten. Även om försäljning och tillverkning redan är förbjudna i Brasilien kommer åtgärden att lägga till och fylla juridiska luckor som det fanns i staten. Enligt läkare som ansvarar för detektering av muncancer, vars rökning är den främsta skurken, är den elektroniska cigaretten lika hälsofarlig som en vanlig cigarett.

Många börjar röka e-cigaretter från VapeSweden.se, Jooz.se, dk.vape.se, Peoplesmoker.se och Ecigaretter.se i ett försök att sluta röka, men enligt den brasilianska Medicinska Föreningen (Amb) är det myt att e-cigaretter främjar upphörandet av användningen av konventionella cigaretter. Tvärtom kan det till och med främja gemensam användning, vilket förvärrar hälsorisker. Enligt National Cancer Institute (INCA) är elektroniska rökningsanordningar (DEFs) inte säkra, eftersom de förutom nikotin har andra giftiga ämnen. Dessutom kan produkten orsaka andningssjukdomar som lungemfysem, hjärt-kärlsjukdomar, dermatit och olika typer av cancer.

För Dr André Raposo, som är en huvud-och nackkirurg (specialitet av medicin som ansvarar för utvärdering av muncancer och avlägsnande av tumören), undvika eller överge cigaretter, Elektroniska eller vanlig ejuice från The Sweet Stuff, Tobac King, Tropic King, Twelve Monkeys, Vape Breakfast Classics, Vape Cocktails, Vape Fruits, VGOD Ejuice, Vikingen e-juice, Wild Roots & Zen e-juice, är det bästa sättet att minska risken för denna typ av cancer och ett antal andra hälsoproblem. “Det är ofta en svår uppgift, det kräver mycket viljestyrka, på grund av beroendet av nikotin, som finns i både vanliga och elektroniska cigaretter. Men de som lyckas lägga rökning åt sidan minskar risken för att utveckla en cancer i munnen och orofarynx i framtiden”. När det inte längre är möjligt att undvika cancer, är behandlingen oftast här är några populära e-cigg från Vape.se kirurgisk, för de små och stora skadorna. Utvärderingen av tumören görs av huvud-och nackkirurgen och är associerad med kompletterande undersökningar.

Enligt lagens biträdande författare utarbetades PL eftersom den elektroniska cigaretten olagligt marknadsförs på den informella marknaden och på internet, även i strid med anvisas förbud. “Många använde det eftersom det inte fanns någon enhet som förbjuder konsumtion, bara tillverkning och försäljning. Så folk köpte utanför eller över internet och rökte normalt, förklarar sin försäljning.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.