Hur fungerar en VPN-tjänster?

När du installerar och kör en VPN-app ansluts den till en VPN-server som körs av en av det bästa VPN-tjänsterna. Alla data till och från din enhet är säkert krypterad och dirigeras genom denna “VPN tunnel”.

Så här fungerar en NordVPN

VPN-servern fungerar därför som en gateway mellan dig och Internet. Det hindrar din ISP från att se vad du får upp till på Internet, och det förhindrar webbplatser på Internet från att se vem du är.

Din ISP behövs fortfarande för att ansluta dig till VPN-servern, men eftersom alla data som passerar genom VPN-tunneln till VPN-servern är krypterade, kan den inte se innehållet i dina data.

Sveriges Bästa VPN » VPN-Sverige

Denna bedrägligt enkla installationen ger massor av fördelar…
Vanliga frågor om VPNS
Gör en VPN göra mig Anonym?

Det spelar ingen roll hur en tjänst annonserar sig själv, VPN ger avskildhet, inte anonymitet. Detta beror främst på att VPN-servern kan se allt som din ISP normalt kan.

Men till skillnad från din ISP, bra VPN inte logga denna information och därför ger mycket högre nivåer av integritet än du normalt har när du surfar på Internet. Även dessa kommer dock att börja logga information om instämda eller utfärdat ett bindande domstolsbeslut.

Ingen VPN-personal kommer att riskera fängelse för dig! Innebär detta VPNs är värdelösa för privatlivet? Inte alls. Sådana rättsliga åtgärder är mycket riktade mot individer av intresse, så är inte ett hot mot privatlivet för de flesta vanliga VPN-användare.

Den Edward Snowden är av denna värld, men som kräver mycket höga nivåer av sann anonymitet, bör använda Tor-nätverket i stället för VPN för att skydda sin identitet.
Hur du konfigurerar din VPN?

VPN-programvara är utformad för att vara lätt att använda, och bör “bara fungera” utan behov av någon ytterligare konfiguration. Tyvärr är detta inte alltid fallet. Detta gäller särskilt om du har en IPv6-internetanslutning så många VPN-appar kämpar för att hantera den nya Internet-standarden korrekt. Det är därför alltid en bra idé att kontrollera att din VPN är korrekt konfigurerad för att skydda dig som den är tänkt att.
Vad är en Kill Switch?

Tack vare den nyckfulla Internet, VPN-anslutningar ibland misslyckas. I det normala loppet av händelser när detta händer kommer du att förbli ansluten till Internet, men utan skydd av VPN.

En Kill-Switch skyddar dig mot detta genom att förhindra anslutningar till och från enheten om inte VPN-anslutningen är aktiv.
Kommer en VPN att sakta ner mitt Internet?

En VPN dirigerar dina data ett extra ben till en VPN-server, som sedan måste spendera processorkraft kryptera och dekryptera data. Det är därför oundvikligt att använda en VPN kommer att sakta ner din internetuppkoppling åtminstone lite. All fakta du behöver om detta hittar du på Scania.

De två största faktorerna på spel är avståndet till VPN-servern och hur laddad VPN-servern är. Om du ansluter till en server nära dig som inte är överbelastad, då kan du räkna med att förlora runt 10 procent av din bas internet hastighet. Men den snabbaste VPN investerar kraftigt i höghastighets servrar så att du inte behöver ta itu med en långsam internetuppkoppling.